Aangetrokken door de klank begon Corien Kok haar cellolessen op 7-jarige leeftijd bij de Tsjechische cellist Jiri Prchal aan de muziekschool ‘De Meldij’ in Drachten.

Tijdens de muziekschool periode speelde ze al gauw mee in het orkestje o.l.v. Cor Roelofsen en vanaf haar 13e jaar ging zij elke zaterdag met de bus naar Leeuwarden voor de repetitie met het Frysk Jeugd Orkest o.l.v. Gerard van der Weerd. Tournees waren er in 1985 naar Praag/Tsjechoslovakije en 1986 naar Althea/Spanje.

Geïnspireerd door haar muzikale vrienden is de keuze gemaakt van de muziek haar beroep te maken.

Zij heeft haar conservatoriumstudie gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten ‘Constantijn Huygens’  in Zwolle bij de cellisten Maria Hol, Ran Varon en Jeroen Reuling waar zij zowel haar Docerend als Solisten Diploma heeft behaald. Op haar eindexamen UM speelde zij o.a. de solo sonata van Zóltan Kodály.

Tijdens haar studie heeft Corien veel ervaring opgedaan in kamermuziek waaronder het prachtige pianotrio van Maurice Ravel en het piano quintet van Johannes Brahms.

Corien is als soliste opgetreden met orkesten in het concert van Joseph Haydn, Robert Schumann, Antonio Vivaldi, Erich Korngold en Anton Rubenstein. Enkele jaren heeft zij geremplaceerd in Het Gelders Orkest en was zij een van de cellisten van het Conjunto Iberico o.l.v. Elias Arizcuren waarmee zij tournees heeft gemaakt door de VS en Canada en enkele malen naar Spanje.

Masterclasses heeft Corien gevolgd bij o.a. Christopher Bunting, Colin Carr en Anner Bijlsma.

Sinds 1989 is zij verbonden als eerste celliste aan het Ensemble Conservatoire, het in 2008 opgerichte Zwolse orkest Musica Michaelis waar zij sinds 2017 de dagelijkse leiding op zich neemt en HetConsort3.0 (2015).

Corien is een veel gevraagd continuo-celliste in o.a. cantates en passionen van Johann Sebastian Bach zowel op modern als ook op barokcello.

Corien Kok geeft cellolessen aan kinderen en volwassenen in Zwolle en Hardenberg.