Corien Kok celliste

Welkom op de website van Corien Kok

 

Een nieuw project:

 

Verschillen Waarderen is een muzikale samenwerking tussen Musica Michaelis (een klassiek kamerorkest uit Zwolle) en het Amsterdams Andalusisch Orkest (een klassiek Arabo-Andalusisch orkest met sterke hedendaagse invloeden). Tijdens het onderzoek gaan we op zoek naar een gemeenschappelijk geluid, waar botst het en waar gaat het samen? Hoe treed je uit je comfortzone? Gezamenlijk zoeken we naar een muzikale symbiose. In twee repetitiedagen worden de ervaringen van de musici vastgelegd in woord en beeld door een storyteller en filmmaker. Het doel van het onderzoek is om te identificeren hoe muziek kan dienen als metafoor voor het ‘waarderen van verschillen’. De resultaten dienen als basis voor een korte documentaire over dit thema, gericht op mbo-studenten.

De eerste beelden en het concept script worden als teaser gepresenteerd aan studenten en docenten van het mbo. Tijdens de presentatie wordt feedback verzameld, die wordt gebruikt voor de ontwikkeling van de uiteindelijke documentaire en het begeleidend lesmateriaal voor het onderwijs.

 

De cellist Yassir Bousselam van het Amsterdams Andalusisch Orkest is te zien en te beluisteren bij de Cello Biënnale op zaterdag 24 oktober om 14u en woensdag 28 oktober om 16u.

 

 

Zwolse Celloschool

Wil jij ook cellolessen? Meld je aan voor een proefles!

 

 

CELLO BIENNALE AMSTERDAM

23 t/m 30 oktober

Alle livestreams zijn online te volgen via:

www.cellobiennale.nl